datakursen.blogg.se

Elever och lärare i en nystartad datakurs inom Särskild utbildning för vuxna, skapar tillsammans en blogg. Den kommer att innehålla dokumentation från kursen och våra tankar kring digitalisering.

24 Januari 2019: Vklass

Idag var vi alla på plats igen. Vi lade krutet idag på att lära oss ännu mer om Vklass och vilka funktioner som finns där. Vi såg att det finns applikationer att hämta via Vklass och idag såg vi till att eleverna fick tillgång till Digital Pedagogik. Med lite knep och knåp så lyckades vi till slut. 
 
Vi gick igenom igen hur det ser ut då man ska lämna in en uppgift i en inlämningsmapp. Eleverna fick i uppgift att söka information om olika svenska traditioner och sedan ska de skriva ner deras fakta de hittar i Word. Nästa steg blir att ladda upp dokumentet till Vklass.
 
I och med att en elev valde att kolla upp traditionen med semlor så gjorde vi en liten undersökning om vilken sorts semla som är favoriten just på Lärvux. Resultatet blev att den klassiska semlan ändå ligger i topp tätt följd av vaniljsemlan.