datakursen.blogg.se

Elever och lärare i en nystartad datakurs inom Särskild utbildning för vuxna, skapar tillsammans en blogg. Den kommer att innehålla dokumentation från kursen och våra tankar kring digitalisering.

29 november 2018: Augmented reality och Vklass

Idag har vi repeterat vad vi gjorde sist, då vi arbetade med datasäkerhet. Vi tittade påe n liten film idag som förklarade vad GDPR står för, den nya dataskyddsförordningen. Nu har vi lite bättre koll på vad en personuppgift kan vara. Exempel på en personuppgift kan vara ett foto, namn, adress, telefonnummer, ljudupptagning, omdömen, värderingar, m.m.
 
Sedan gick vi vidare till dagens digitala begrepp. AR - Augmented reality, som betyder förstärkt verklighet. Vi testade några appar som gjorde att vi kunde få en skatande blå nalle på bänken i klassrummet. Vi såg även andra appar som kan hjälpa oss att möblera ett rum innan vi köpt möblerna. Eller en app för att se vilka glasögon som man passar bra i. Man kan även testa att tapetsera ett rum och se hur det ser ut. Sedan lekte vi lite och satte olika masker på oss direkt i kameran. Det är ganska kul med teknik ändå.
 
Efter rasten jobbade vi även med vår lärplattform som heter Vklass. Nu har vi skrivit enkla instruktioner på hur vi kan nå Vklass hemifrån. 
 
Bra lektion som vanligt.