datakursen.blogg.se

Elever och lärare i en nystartad datakurs inom Särskild utbildning för vuxna, skapar tillsammans en blogg. Den kommer att innehålla dokumentation från kursen och våra tankar kring digitalisering.

22 Februari 2018

Idag är vi alla på plats igen. Vi började med att repetera vad vi gjorde förra veckan. Vi kollade av våra datavanor och jämförde lite.
Vi har fortsatt prata om sociala nätverk och hur de fungerar. Vi har tittat på SN's facebooksida och tittat på hur människor uttrycker sig när de kommenterar inlägg. Vi diskuterade lite hur man ska uttrycka sig. Vi såg exempel på hur människor skriver när de blir upprörda och hur tråkigt det låter. Man ska försöka skriva, så som man skulle sagt, om man setts på riktigt.

Vi har uppdaterat vår facebooksida idag. Då tog vi upp hur man kan anmäla inlägg på facebook och att bilder och inlägg kan tas bort om de blir rapporterade som stötande.

Idag ska vi även arbeta lite smått med informationssökning. Testa lite vad vi kan redan inför nästa arbetsblock som kommer att handla om informationssökning samt källkritik. Utifrån våra kunskaper lägger vi upp hur kommande veckor ska se ut. Idag är näst sista lektionen som vi kommer att arbeta med sociala medier och hemsidor lite mer ingående. Det kommer fortfarande vara ett stående moment att vi kollar av facebooksidan samt uppdaterar bloggen, men fokus kommer att vara mer på informationssökning från och med vecka 9.