datakursen.blogg.se

Elever och lärare i en nystartad datakurs inom Särskild utbildning för vuxna, skapar tillsammans en blogg. Den kommer att innehålla dokumentation från kursen och våra tankar kring digitalisering.

6 December 2018: Repetition av hösten

 
Idag så har vi sammanfattat vad vi har jobbat med under hösten. Det blir ett gigantiskt prov som väntar eleverna nästa vecka. Skämt åsido, men ett litet test har eleverna önskat. 
Vi har tittat lite extra på några begrepp som är ganska svåra att reda ut och det är källkritik, GDPR och datasäkerhet. Tills nästa gång så har eleverna fått med sig en ordlista vi gjort med alla begrepp vi tagit upp under hösten. 
 
Lektionen fick börja med lite lugnare tempo och Svensson svensson då läraren fick sticka iväg på ett möte lite snabbt. Vi kom in på Ascii-koden igen då vi pratade om Gigabyte, som var lektiones digitala begrepp. Ascii-koden består bara av ettor och nollor och igrupper om 8 stycken blir det en byte. Gigabyte betyder 1 miljard tecken. 
 
Men det tog vi igen sedan efter mötet, jösses vad vi har jobbat och varit effektiva. 
Vi har planerat lite vad vi hittar på nästa lektion. Då vill vi göra lite reklam för vår fina kurs och visa de andra eleverna vad vi jobbar med och vad vi lärt oss.